Je bekijkt nu Voordelen Glasvezel

Voordelen Glasvezel

  • Berichtcategorie:Tips
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Wat zijn de voordelen van Glasvezel? Steeds meer mensen stappen over op glasvezel internet. Glasvezel is een dunne vezel die van een speciaal soort glas gemaakt wordt. Om informatie te versturen via glasvezel, wordt er gebruik gemaakt van laserlicht. Laserlicht is niet alleen betrouwbaar, maar werkt ook erg snel bij het versturen van informatie. U kunt glasvezel internet gebruiken als er in uw omgeving glasvezel aangelegd is. Is dit het geval en bent u benieuwd waarom het overstappen op glasvezel internet echt kan lonen? Lees dan meer over de voordelen van deze extra snelle vorm van internet op deze pagina.

Voordeel 1: Supersnel internet

Het glasvezelnetwerk kan over het algemeen veel sneller internet bieden dan het standaard netwerk voor internet. Niet alleen als het vrij rustig is op het netwerk, zoals in de nacht, maar ook in de spitsuren. Zelfs als de hele buurt van het netwerk gebruik maakt, heeft u bij glasvezel internet altijd een snelle verbinding. U merkt niet alleen dat de verbinding sneller is als u wat wil surfen op het internet, maar ook zeker bij het kijken van filmpjes, het luisteren van muziek en het chatten via social media kanalen.

Voordeel 2: Constante kwaliteit internet

Bij standaard internetverbindingen wordt de verbinding vaak langzamer als er meerdere apparaten verbinden. Dit betekent dat als u op de computer zit en uw kind op de iPad aan het internetten is, uw verbinding en de verbinding van uw kind automatisch langzamer wordt. Bij glasvezel is dit niet het geval en heeft u altijd dezelfde kwaliteit internet, ook als het hele huishouden gebruik maakt van de verbinding.

Voordeel 3: uploaden en downloaden gaat extra snel

Als u bestanden moet uploaden, duurt dit altijd langer dan wanneer u bestanden moet downloaden. De enige uitzondering op de regel is glasvezel internet, want bij deze internetverbinding gaat het uploaden van bestanden altijd net zo snel als het downloaden van bestanden. Maakt u een digitaal fotoalbum, wilt u bestanden versturen via mail of wilt u om een andere reden bestanden uploaden, dan merkt u dit verschil direct.

Voordeel 4: vrije providerkeuze

Er zijn vele providers die glasvezel internetverbindingen aanbieden en dit betekent dat u zelf kunt kiezen van welke provider u klant wil worden. Velen denken dat er slechts enkele glasvezel providers zijn en dat veel providers ook alleen actief zijn in een bepaalde regio, maar dit is zeker niet het geval. Ook als u glasvezel internet wil gebruiken, kiest u zelf bij welke provider u dit wil doen. U kunt een alles in 1 pakket vergelijker raadplegen om de prijzen te vergelijken en het juiste pakket te kiezen.