glasvezel ziggo

Ziggo, tegenwoordig ook bekend als VodafoneZiggo is een provider die niet alleen kabeltelevisie, maar ook internet en mobiele telefonie aanbiedt. De keuze voor glasvezel Ziggo zorgt er voor dat je kan rekenen op een behoorlijk aantal interessante voordelen. Niet alleen geniet je op deze manier immers van het snelst mogelijke internet van het moment, daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van het meest stabiele netwerk. Wil jij ook graag meer ontdekken over de mogelijkheden die er bestaan op vlak van glasvezel Ziggo? Zou je bovendien ook graag specifiek meer willen ontdekken over deze provider? Dan is het zeker een aanrader om je even in de hieronder terug te vinden informatie te verdiepen.

Over Ziggo Glasvezel

Ziggo is een internetprovider die vanaf het jaar 2017 door een fusie van Liberty Global en Vodafone door het leven gaat als ‘VodafoneZiggo’. Met glasvezel Ziggo kan je rekenen op het snelste en tevens ook meest stabiele internet van het moment. Uiteraard ben je ook voor vaste en mobiele telefonie en voor televisie bij deze provider aan het juiste adres. Dit geldt overigens ook nog voor een ruime waaier aan allerhande extra diensten.

Ziggo Giganet

GigaNet is de benaming van het krachtige netwerk waar zowel Vodafone als Ziggo gebruik van maken. Dit netwerk staat er om bekend verder te gaan dan vast of mobiel. Indien je kiest voor glasvezel Ziggo wordt je aangesloten op het GigaNet netwerk van deze provider. Dit netwerk staat niet alleen voor hoge snelheden en meer netwerkcapaciteit, daarnaast kan je ook rekenen op bijzonder korte responstijden op al je mobiele toestellen. GigaNet brengt voor bedrijven en ondernemers nog heel wat extra interessante mogelijkheden met zich mee. Medewerkers worden door gebruik te maken van dit netwerk mobieler dan ooit. Daarnaast zorgt het GigaNet eveneens voor het verbinden van miljoenen IoT toestellen. Het kan hierbij niet alleen gaan om koelkasten en airco’s, maar ook om auto’s. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, GigaNet is helemaal klaar voor de toekomst.

Diensten Ziggo

Bij Ziggo is het mogelijk om als klant een keuze te maken uit een groot aanbod met allerhande diensten. Niet alleen kan je een abonnement voor vast en mobiel bellen afsluiten, wat bovendien ook te denken van je televisie en internetverbinding? Dit alles kan je bij Ziggo onderbrengen bij één en dezelfde partij. Daarnaast is het zo dat deze provider haar klanten ook voorziet van een aantal extra diensten waar een keuze uit kan worden gemaakt. Wat deze extra diensten betreft kan je onder meer denken aan de volgende zaken:

  • Extra zenders die toegevoegd kunnen worden aan je bestaand pakket;
  • Het gebruik van zogenaamde wifiboosters;
  • De realisatie van internetbeveiliging;
  • Het voorzien van een extra telefoonlijn;

Het uitermate complete aanbod met diensten van Ziggo zorgt er voor dat je als klant bij deze provider altijd aan het juiste adres bent, ongeacht de diensten waar je precies gebruik van wenst te maken.

Glasvezel Pakketten Ziggo

Op moment van schrijven biedt Ziggo haar klanten vier verschillende pakketten aan. Het gaat hierbij om de Start, Complete, Max en Giga pakketten. Afhankelijk van het type pakket waarvoor je kiest kan je rekenen op een bepaalde internetsnelheid. Bij het Start-pakket is er sprake van 50 Mbit/s terwijl je bij de Complete en Max pakketten kan rekenen op respectievelijk 250 & 500 Mbit/s. Het Giga pakket biedt je een geweldige 1000 Mbit/s download- gecombineerd met een 50 Mbit/s uploadsnelheid aan. Kan je in het standaard aanbod met glasvezel Ziggo pakketten niet meteen de perfecte oplossing voor jouw situatie terugvinden? Dan is het altijd nog mogelijk om een pakket op maat samen te stellen.

Historie Ziggo

Voor de basis van het ontstaan van de provider Ziggo moeten we eigenlijk terug naar het jaar 2006. Het was op dat moment dat Essent aankondigde een onderzoek te starten naar de mogelijkheden om haar kabeldivisie genaamd Essent Kabelcom af te stoten. Deze stond op dat ogenblik bekend onder de naam @Home. De activiteiten van Essent Kabelcom behoorden op dat ogenblik niet langer tot de kernactiviteiten van Essent NV. Op datum van 3 augustus 2006 werd bekend gemaakt dat Essent Kabelcom zou worden overgenomen door Cinven en Warburg Pincus voor een slordige 2,6 miljard euro. De divisie werd uiteindelijk onderdeel van de Zesko Holding. Hij was op dat ogenblik de grootste kabelaar van heel Nederland.

@Home en Casema besloten op 1 juli 2007 om hun tarieven voor zowel internet als telefonie en hun internetsnelheden gelijk te trekken. Multikabel deed hetzelfde op 1 september van dat jaar. De uiteindelijke afronding van de fusie vond plaats op 16 mei 2008. Vanaf dat ogenblik gaan de drie bedrijven samen door het leven onder de naam ‘Ziggo’. Op 1 maart 2012 trok de provider naar de beurs waardoor ze werd opgenomen in de AMX aandelenindex. In 2013 maakte Liberty Global bekend dat ze haar aandeel in Ziggo had vergroot tot 28,5 procent.

Waarom glasvezel via Ziggo?

Ziggo is reeds tien jaar op rij bestempeld als de beste internetprovider van Nederland. Dit betekent dat je er in alle vertrouwen voor kan kiezen om een pakket bij deze partij af te sluiten. Dit geldt overigens niet alleen voor particulieren. Ook voor zakelijke klanten beschikt Ziggo dan ook over een zeer interessant aanbod. Indien ook jij beslist om klant te worden van deze provider zal je kunnen rekenen op de hieronder terug te vinden voordelen:

  • Altijd gratis Ziggo Sport bij het afsluiten van een pakket;
  • 10 jaar op rij bestempeld als de beste internetprovider van Nederland;
  • Installatiegarantie & monteur;

Ben jij ook overtuigd door de sterke troeven waarop je kan rekenen bij het afsluiten van een glasvezel Ziggo pakket? Dan hoeft eigenlijk niets je nog tegen te houden om er voor te kiezen om klant te worden bij deze internetprovider.