glasvezel via oxxio

Niet iedereen denk bij Oxxio meteen aan glasvezel. In eerste instantie staat Oxxio natuurlijk vooral bekend als energieleverancier. Naast het aanbieden van gas en elektriciteit is het zo dat je bij dit bedrijf ook terecht kan voor het afsluiten van diensten voor internet, televisie en telefonie. Wil jij graag thuis kunnen rekenen op het snelst mogelijke internet? Dan kan glasvezel Oxxio voor jou een uitstekende keuze zijn. Ontdek hier meteen de mogelijkheden van deze toch wel bijzondere provider.

Over Oxxio Glasvezel

Oxxio is een bedrijf waarbij je als consument terecht kan voor het afsluiten van verschillende diensten. Het gaat hierbij allereerst om gas en elektriciteit, maar daarnaast kan je bij haar ook terecht voor internet, telefoon en televisie. Wanneer je reeds klant bent bij Oxxio voor jouw energie kan je dat een extra financieel voordeel opleveren. Je kan dan namelijk een zogenaamd combivoordeel claimen. Oxxio beschikt in Nederland niet over haar eigen netwerk. De diensten die je bij haar afsluit voor wat internet, telefoon en televisie betreft worden dan ook afgenomen op het netwerk van KPN. Dit netwerk staat er om bekend van zeer hoge kwaliteit te zijn waardoor je ook op dit vlak altijd op beide oren kan slapen. De kwaliteit van glasvezel Oxxio staat dus eigenlijk gelijk aan deze van het stabiele KPN netwerk.

AanbiederInternetsnelheidVoordelen ITV combinatiePrijzen ITV
caiway-glasvezelTot 600 mb/s5,- combikorting met mobiele producten.Postcode check
delta glasvezelTot 1000 mb/sKorting op mobiele producten.Postcode Check
kpn glasvezelTot 1000 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
xs4all-glasvezelTot 500 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
ziggo-glasvezelTot 1000 mb/sGratis sport via Ziggo Sport Totaal. Extra korting in combinatie met Vodafone.Postcode Check

Oxxio Diensten

Oxxio is niet alleen een provider. Sterker nog, in eerste instantie is het zo dat Oxxio een energieleverancier is voor gas en elektriciteit. Voor haar internet, televisie & telefonie heeft ze dan ook een overeenkomst afgesloten met de provider KPN. Dit betekent dat iedereen die één of meerdere van deze diensten afsluit bij Oxxio wordt aangesloten op het kwaliteitsnetwerk van KPN. Oxxio staat er om bekend niet alleen uiterst kwalitatieve diensten aan te bieden, daarnaast worden ze ook nog eens aangeboden tegen een interessante prijs.

Glasvezel Pakketten

Oxxio laat je als klant een keuze maken uit tal van verschillende pakketten. Daarbij is het mogelijk om, wanneer je dat wenst, verschillende diensten te combineren. Allereerst is er het Internet pakket. Bij dit pakket kan je een keuze maken tussen verschillende snelheden. Kies je voor glasvezel Oxxio? Dan kan je daarbij kiezen voor een internetsnelheid tot zomaar even 500 Mbps. Oxxio biedt haar diensten aan op het kwaliteitsnetwerk van KPN waardoor je altijd kan rekenen op niet alleen snel, maar ook uitermate stabiel internet.

Wil je graag een combipakket afsluiten bestaande uit internet en televisie? Ook dat is mogelijk. In dat geval kan je genieten van ongeveer 60 zenders en 100 radiozenders. Live pauzeren, terugkijken en on demand kijken is uiteraard allemaal mogelijk. Wil je graag ook meteen de beschikking krijgen over een vaste telefoonlijn? Dan is het Internet, TV & Bellen pakket van deze provider voor jou de beste keuze. Wil je graag nog wat extra financieel voordeel doen op je Glasvezel Oxxio pakket? Dan kan je ook energieklant worden. Op deze manier geniet je namelijk van een interessant combivoordeel.

Historie Oxxio

Oxxio is op de Nederlandse markt actief als energieleverancier sinds het jaar 2000. Tot in het jaar 2005 bestaat de onderneming eigenlijk uit drie verschillende merken. Het ging daarbij niet alleen om Energiebedrijf.com en Durion, maar ook om Evolta. In september van het jaar 2005 koos Oxxio er voor om een meetbedrijf op te zetten. Ze implementeerde daarbij een officieel meetsysteem. Geen enkel ander meetbedrijf dat zich op dat ogenblik op de markt bevindt zet zo actief in op de slimme meter. Aan het einde van het jaar 2007 kiest Oxxio er voor om de in 2007 opgerichte energieleverancier Go-Energy over te nemen.

In het jaar 2019 verraste Oxxio vriend en vijand door aan te kondigen dat het ook internet- en digitale diensten zou gaan aanbieden. Het gaat hierbij niet alleen om internet via glasvezel, maar ook om televisiediensten en om vaste telefonie. Voor deze diensten gaat het bedrijf in zee met de provider KPN. Klanten die niet alleen een pakket met energie, maar ook een abonnement met internet, televisie en / of telefonie afsluiten kunnen rekenen op een interessant combivoordeel.

Waarom glasvezel via Oxxio?

De glasvezel Oxxio oplossingen kunnen je in de praktijk dus heel wat voordelen opleveren. Niet alleen kan je hierdoor rekenen op het snelste en meest stabiele internet op de markt, bovendien kan je als klant van Oxxio ook nog eens rekenen op menig aantal andere voordelen. Extra voordelen waar je op kan rekenen zijn dan ook de volgende:

  • Geniet van super scherpe prijzen;
  • Combivoordeel voor energieklanten van Oxxio;
  • Maakt gebruik van het kwaliteitsnetwerk van KPN;

Zou jij ook wel graag willen kunnen genieten van de hierboven aangegeven voordelen? Dan kan het de moeite waard zijn om één van de glasvezel Oxxio pakketten af te sluiten!

oxxio glasvezel netwerk van kpn
Oxxio maakt gebruik van het Glasvezel netwerk van KPN.