glasvezel delta

De provider Delta, inmiddels ook bekend onder de naam Delta Fiber Nederland, is een telecomaanbieder die haar diensten zowel aanbied op de particuliere als op de zakelijke markt. In Nederland is Delta één van de grootste exploitanten voor glasvezelnetwerken. Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat verschillende merknamen verschenen waaronder dit bedrijf diensten aanbiedt. Het gaat hierbij niet alleen om DELTA en DELTA Zakelijk, maar ook om DELTA Fiber Netwerk en Caiway. Wil jij graag ontdekken welke mogelijkheden en voordelen glasvezel Delta jou allemaal te bieden heeft? Ontdek er dan snel alles over op deze pagina!

Over DELTA Glasvezel

Heel wat mensen die graag willen kunnen genieten van het snelste internet in hun woning kiezen voor glasvezel Delta. Dit geldt overigens ook voor bedrijven die graag gebruik willen kunnen maken van het meest stabiele netwerk voor hun zakelijke activiteiten. Dit hoeft ook helemaal niet te verbazen. Delta is namelijk één van de grootste exploitanten van glasvezelnetwerken op Nederlandse bodem. Het spreekt voor zich dat deze provider niet alleen maar razendsnel internet aanbiedt, maar ook oplossingen voor telefonie en televisie.

Diensten DELTA

Delta biedt haar klanten een ruime waaier aan diensten aan. Door te kiezen voor één van de glasvezel Delta oplossingen is het mogelijk om te kunnen genieten van het snelst mogelijke internet, maar dat is lang niet alles. Je kan in één enkele bundel namelijk (wanneer je dat wenst) ook genieten van niet alleen snel internet, maar ook telefonie en digitale televisie. Delta biedt overigens niet alleen maar vaste, maar ook mobiele diensten aan. Ook je mobiele abonnement valt dus probleemloos bij deze provider af te sluiten.

DELTA Glasvezel Pakketten

Het bekendste pakket van Delta is natuurlijk het zogenaamde Flexpakket. Met dit pakket beschik je over een internetsnelheid van 100 of 150 Mbps afhankelijk van de plaats waar je woonachtig bent. Heb je niet voldoende aan het Flexpakket? Dan is het altijd mogelijk om te upgraden naar één van de andere, meer uitgebreide pakketten die deze provider voor jou in petto heeft. Delta biedt haar klanten de mogelijkheid om een keuze te maken tussen internet via de kabel of internet via glasvezel. Kies je voor één van de glasvezel Delta oplossingen? Dan kan je daarbij rekenen op snelheden tot zomaar even 1000 Mbps! De pakketten die door deze provider worden aangeboden zijn bovendien altijd maandelijks aanpasbaar.

Kan je onverhoopt geen pakket in het aanbod van Delta terugvinden die perfect tegemoet weet te komen aan jouw verwachtingen? Dan heb je als klant altijd nog de mogelijkheid om zelf een pakket op maat samen te stellen. Flexibiliteit troef dus met glasvezel Delta!

delta flexpakket glasvezel

Historie DELTA

De basis werd voor de provider DELTA gelegd op 1 maart van het jaar 2017. Het was namelijk op dat moment dat DELTA Retail een zelfstandige onderneming werd. Ze ging vanaf dat ogenblik dus niet langer door het leven als onderdeel van Delta NV. Dit bedrijfsonderdeel werd verkocht aan het Zweedse bedrijf EQT Partners. Op datum van 1 augustus 2018 werd de juridische naam veranderd naar DELTA Fiber Nederland BV. Aan het begin van het jaar 2018 kondigde EQT Partners de overname aan van telecombedrijf CIF. Op dat ogenblik maakte een andere provider, namelijk Caiway daar als dochteronderneming deel van uit. Op datum van 1 augustus 2018 werd er voor gekozen om Caiway of CIF onder DELTA Fiber Nederland te hangen. In januari 2019 werd het DELTA Energie onderdeel verkocht.

Een maand later besloot Delta om over te gaan tot de overname van CBizz. Niet alleen had dit bedrijf in het verleden zelf glasvezelnetten aangelegd of overgenomen op ruim honderd bedrijventerreinen, daarnaast was ze ook als zakelijke provider actief op bijvoorbeeld de glasvezelnetten van REKAM. Met ingang van 2 oktober 2019 maakte CBizz de keuze om verder te gaan onder een andere naam. Vanaf dat ogenblik werd dan ook de naam DELTA Zakelijk gebruikt. In maart van het jaar 2019 werd bekend gemaakt dat Delta zou overgaan tot de realisatie van een glasvezelnet in de Goudse wijken Plaswijck, Bloemendaal en Goverwelle. Deze bekendmaking maakte in één klap duidelijk dat de onderneming ook van plan is om buiten Zeeland gebruik te gaan maken van haar merknaam Delta. Aan het begin van het jaar 2020 werd tot slot ook aangekondigd dat er nog een glasvezelnet zou worden aangelegd in de zogenaamde Hoek van Holland.

Waarom glasvezel via DELTA?

Zoals eerder op deze pagina al aangehaald is Delta één van de belangrijkste exploitanten van glasvezelnetwerken in Nederland. Dit zorgt er voor dat de keuze voor een pakket met glasvezel Delta voor menig aantal mensen al snel zal zijn gemaakt. Ben jij toch nog niet helemaal overtuigd? Dan zouden de volgende voordelen daar misschien verandering in kunnen brengen:

  • Gratis installatie door één van de monteurs van Delta;
  • Geniet van het snelste internet van Nederland;
  • Stel volledig zelf een pakket op maat samen;
  • Korting tijdens de eerste maanden en gratis upgrade;

Spreken de bovenstaande voordelen jou ook wel aan? Wil je graag op basis van die voordelen klant worden van Delta? Aarzel dan niet langer en meldt je vandaag nog aan bij deze provider!