glasvezel aanbiedingen vergelijken

Glasvezel biedt haar gebruikers een behoorlijk aantal interessante voordelen. We sluiten tegenwoordig steeds meer toestellen aan op het internet wat er voor zorgt dat niet alleen een optimale snelheid, maar ook stabiliteit zeer belangrijk is geworden. Dat valt zonder probleem te realiseren door gebruik te maken van een glasvezelverbinding. Ben jij ook van plan om een abonnement met glasvezel af te sluiten, maar wil je dat graag met zekerheid kunnen doen tegen de scherpst mogelijke prijs? Dan is glasvezel vergelijken altijd de boodschap!

AanbiederSnelheidVoordelenPrijzen
caiway-glasvezelTot 600 mb/s5,- combikorting met mobiele producten.Postcode check
delta glasvezelTot 1000 mb/sKorting op mobiele producten.Postcode Check
kpn glasvezelTot 1000 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
xs4all-glasvezelTot 500 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
ziggo-glasvezelTot 1000 mb/sGratis sport via Ziggo Sport Totaal. Extra korting in combinatie met Vodafone.Postcode Check

Wat is glasvezel?

Glasvezelkabels maken het mogelijk om bijzonder snel data te versturen. Dit kan aanzienlijk sneller gebeuren in vergelijking met een kabel- of een DSL-verbinding. Het is dan ook omwille van deze reden dat er door de jaren heen hard is gewerkt om op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland glasvezel te voorzien. Er kan niet alleen gebruik worden gemaakt van glasvezel voor je internet, daarnaast wordt ze ook gebruikt voor de televisie en voor telefoonverbindingen. Een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij de keuze voor glasvezel is dat zowel de up- als de downloadsnelheid allebei hetzelfde zijn. Iets versturen verloopt daardoor net zo eenvoudig (en snel) als iets uploaden.

Glasvezel is eigenlijk een haardunne vezel die is gemaakt van een speciaal soort glas. De informatie die over het glasvezelnetwerk wordt verstuurd wordt verzonden door middel van een laserlicht. Door dit laserlicht met een hoge snelheid in en uit te schakelen is het mogelijk om digitale gegevens door te sturen. Des te sneller de laser aan- en uitknippert, des te sneller de informatie in staat is om zich te verplaatsen. Voor wie het van belang is dat zijn of haar internet niet alleen zo snel, maar ook zo stabiel mogelijk werkt zal de keuze voor een glasvezelaansluiting wellicht in de praktijk al snel zijn gemaakt.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Glasvezel is mede door de onderstaande eigenschappen klaar voor de toekomst, de mogelijkheden zijn eindeloos. Waar nu de koperen kabel en de ADSL-netwerken vrijwel aan de maximale capaciteit zijn gekomen, zit u met glasvezel de komende decennia goed. Er kan worden vastgesteld dat heel wat mensen tegenwoordig de overstap maken van hun kabel- of DSL-abonnement naar glasvezel. Dat is te wijten aan het feit dat er aan dit type van internet een behoorlijk aantal niet onbelangrijke voordelen zijn verbonden. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Internet via de glasvezel is sneller dan eender welk alternatief dat er in Nederland beschikbaar is. Wanneer je een nieuwe bundel afsluit bij een provider kan je wellicht een keuze maken tussen verschillende snelheden. Het kan daarbij gaan om snelheden van 50, 100, 500 Mbps tot zelfs 1 Gbit/s. De maximumsnelheden zijn overigens nog lang niet bereikt. In de toekomst zal het glasvezelnetwerk dan ook alleen maar nog sneller worden gemaakt. Door te kiezen voor een abonnement met glasvezel ben je dus eigenlijk nu reeds helemaal klaar voor de toekomst.
  2. De up- en downloadsnelheden liggen even hoog. Of je nu dus met andere woorden bepaalde informatie leest of zelf wil versturen naar het internet, het kan allebei gebeuren op de snelst mogelijke manier. Bij de normale kabel is dit voor alle duidelijkheid niet het geval. De uploadsnelheid ligt in dat geval dan ook aanzienlijk lager in vergelijking met de downloadsnelheid.
  3. Glasvezelkabels bieden een synchrone werking, waardoor u met dezelfde snelheid kunt uploaden en downloaden. Hierdoor gaat het versturen van e-mails met grote bestanden, foto’s uploaden naar Facebook en online gamen vele malen sneller.
  4. Glasvezel is klaar voor de toekomst: nieuwe technologieën en diensten die veel capaciteit vragen, zoals 3D televisie, zijn dan geen probleem meer.
  5. Glasvezel biedt haarscherp beeld en met een interactieve mediabox kunt u zelf bepalen wat en wanneer u naar uw favoriete programma’s kijkt.
  6. Glasvezel is betrouwbaar en geeft verbinding tot in uw woonkamer en een ongekende capaciteit. Bovendien hoeft u de glasvezelverbinding niet met buren te delen, zoals bij oudere netwerken wel het geval is.

Heb jij dus met andere woorden in jouw woning niet alleen nood aan het snelste, maar tevens ook aan het meest stabiele internet? Dan zal de keuze voor glasvezel ook voor jou wellicht al snel zijn gemaakt.

Glasvezel vergelijken op postcode

Je zal bij glasvezel vergelijken altijd kunnen vaststellen dat er een zogenaamde postcode check zal worden uitgevoerd. Tijdens een dergelijke controle wordt er op basis van jouw postcode gekeken naar welke providers op jouw adres glasvezel kunnen leveren. Het is namelijk zo dat dit niet automatisch geldt voor elke provider die op de Nederlandse markt actief is, in tegendeel. Blijkt dat er onverhoopt op jouw adres geen glasvezel beschikbaar is? Dan kan je nog altijd kiezen voor een ADSL aansluiting. De kans dat, dat op moment van schrijven nog het geval is, is in Nederland echter bijzonder klein. Niet voor niets zijn wij één van de landen die voor wat het aanbieden van glasvezel betreft altijd het voortouw hebben genomen.

Als je niet trouw bent aan je huidige internetleverancier, krijg je meer! Dat klinkt op zich raar, maar het is de kromme waarheid. Internetleveranciers doen namelijk vrij weinig voor hun huidige klantenportfolio. Zij halen alles uit de kast om nieuwe klanten te verwerven en bieden daarom ook leuke welkomstcadeaus aan. De eerste maanden gratis of voor de halve prijs, of je krijgt een gratis tablet cadeau.

Glasvezel vergelijken is een goede keuze. Het is namelijk het snelst beschikbare internet waar je uit kunt kiezen. Glasvezel internet is gemaakt van een speciaal soort glas, waarmee informatie via de meest snelle manier wordt verzonden. Het laserlicht dat hierbij wordt gebruikt maakt dit allemaal mogelijk. Deze internetvorm is daarmee ook véél sneller dan haar directe concurrenten, waaronder kabel of ADSL. Deze vorm van internet is niet alleen snel, maar ook nog eens uiterst betrouwbaar. Zo kun je ook nog steeds snel surfen tijdens de drukke momenten als veel mensen op het internet surfen. Up- en downloaden via deze internetverbinding gaat bovendien sneller dan ooit. Zo download jij je favoriete films binnen slechts enkele tellen.

Hoe snel is glasvezel?

Voor glasvezel geldt dat het op moment van schrijven het snelste netwerk is dat er op de markt beschikbaar is. Via glasvezel zijn dan ook de hoogste internetsnelheden mogelijk. Op de Nederlandse markt worden er abonnementen aangeboden die er in slagen om tot zomaar even 1 Gbit/s of zelfs nog meer te realiseren. Dit betekent zoveel als een indrukwekkende 125 MB per seconde. Op deze manier beschik je over de mogelijkheid om in slechts enkele seconden tijd een complete film te downloaden. Bovendien is het eveneens mogelijk om binnen één enkele seconden tientallen foto’s in de hoogste kwaliteit te versturen.

Niet alleen de snelheid, maar ook de stabiliteit van glasvezel is een uiterst sterke troef. Glasvezel vergelijken zorgt er in de praktijk voor dat je niet alleen bent verzekerd van het snelste en meest stabiele netwerk, bovendien kan je eveneens rekenen op de scherpste prijs voor jouw glasvezelabonnement. In het bijzonder omdat er tegenwoordig veel meer toestellen in huis met het internet worden verbonden is de beschikking hebben over het meest solide netwerk met de hoogste snelheid geen overbodige luxe meer. Heb je dus met andere woorden nog een standaard ADSL internetverbinding en loop je op bepaalde ogenblikken toch tegen de limieten aan van deze verbinding? Dan kan het de moeite waard zijn om de overstap naar internet over glasvezel te overwegen.

Kosten Glasvezel Vergelijken

Heel veel mensen willen graag kunnen rekenen op de interessante voordelen die het gebruik van glasvezel met zich meebrengt. Dit gezegd hebbende is het zo dat glasvezel nog niet op elke plaats in Nederland (van alle providers) beschikbaar is. Om te kunnen achterhalen wat de mogelijkheden zijn op vlak van glasvezelinternet op jouw adres wordt er altijd eerst een postcode check uitgevoerd. Op basis van deze controle zal er je dan vervolgens worden aangegeven bij welke providers jij terecht kan voor jouw glasvezelaansluiting.

Over het algemeen is het zo dat de prijzen van de abonnementen met glasvezel niet perse duurder meer uitvallen in vergelijking met een ADSL-abonnement. Je dient er wel rekening mee te houden dat de tarieven die voor een abonnement in rekening worden gebracht sterk afhankelijk kunnen zijn van de provider in kwestie. Met andere woorden, glasvezel vergelijken is altijd een must wanneer je wil kunnen rekenen op de meest interessante prijs. De besparing die je op deze manier kan realiseren kan best hoog oplopen. Glasvezel vergelijken voordat je een nieuw abonnement afsluit is dan ook in de praktijk altijd een absolute must.

Wat wanneer er nog geen glasvezel is aangelegd?

In het grootste deel van Nederland is glasvezel voor huisgezinnen wel aanwezig. Het kan echter altijd gebeuren dat er wel glasvezel aanwezig is in de wijk waarin je woont, maar die bijvoorbeeld nog niet tot aan jouw huis is voorzien. In dat geval zal jij de aansluitingskosten moeten betalen. Hoeveel deze kosten precies bedragen is onder meer afhankelijk van de afstand die moet worden overbrugd door middel van de glasvezelkabel. Hoe korter de afstand, des te voordeliger dit is. De aansluitingskosten kunnen in de praktijk variëren tussen de 150 en 1.500 euro. Het is altijd mogelijk om een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren voorafgaand aan het maken van deze beslissing. Dit onderzoek wordt gratis uitgevoerd.

Vergelijking tussen Glasvezel, ADSL en kabel internet

Glasvezel vergelijken zal er dus uiteindelijk voor zorgen dat je kan rekenen op de meest optimale snelheid en stabiliteit voor je internet tegen de scherpst mogelijke prijs. Dat klinkt natuurlijk helemaal geweldig, maar wat is nu precies het verschil tussen enerzijds ADSL en internet via de kabel en anderzijds glasvezel? Dat verschil zit hem in het volgende:

  1. De snelheid bij een glasvezelverbinding ligt opmerkelijk hoger;
  2. De up- en downloadsnelheden zijn bij glasvezel allebei dezelfde;

Voor DSL geldt dat er verbinding wordt gemaakt met het internet door middel van de telefoonlijn. Met een beetje geluk kan je rekenen op best snel internet, maar in heel veel gevallen verloopt de verbinding ongelofelijk traag. Bovendien is tegelijkertijd bellen en internetten in dit geval niet mogelijk. Bij internet via de kabel komt de connectie tot stand door middel van een zogenaamde coaxkabel. Glasvezel komt in jouw huis binnen door middel van een speciaal daarvoor aangelegd glasvezelnetwerk. Dit zorgt er voor dat je niet alleen kan rekenen op de meest optimale snelheid voor je internet, ook een uitmuntende stabiliteit is altijd gegarandeerd. Overtuigen deze unieke voordelen jou ook om over te stappen op glasvezel? Ga dan meteen glasvezel vergelijken en sluit vandaag nog het interessantste abonnement af!

Glasvezel vergelijken

Glasvezel vergelijken hoeft niet lang te duren. Natuurlijk is het een tijdrovende klus om zelf alle aanbieders van glasvezel internet te gaan vergelijken op hun websites. Het is niet alleen tijdrovend, maar ook vrij lastig om een helder overzicht van de mogelijkheden te krijgen en tot de juiste conclusie te komen. Het is dan ook zeker aan te raden om het vergelijken van glasvezel aan ons over te laten, want wij kunnen het binnen hooguit enkele minuten voor je regelen. Je kunt bij ons internet vergelijken op basis van de beschikbare soorten. Dit betekent dat je bij ons internet via de kabel, ADSL en glasvezel kunt vergelijken. Wij bekijken de mogelijkheden van de verschillende providers en laten jou direct zien wie je de beste deal te bieden heeft.

Het vergelijken van glasvezel internet van verschillende aanbieders is zeker de moeite waard. Er kunnen namelijk behoorlijke prijsverschillen te vinden zijn tussen de providers. De tarieven voor glasvezel zijn niet vastgesteld, waardoor elke provider hier een eigen prijskaartje aan mag plakken. Hierdoor kunnen de verschillen in glasvezel prijzen aanzienlijk zijn, waardoor een vergelijking je zeker een mooie besparing op kan leveren. Wij kunnen internet via glasvezel vergelijken voor je, zodat je hier zelf geen enkele moeite voor hoeft te doen. Het vergelijken van glasvezel is makkelijk, snel en volledig kosteloos.

Waarom zou je voor glasvezel kiezen?

Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar waar het beschikbaar is gaat het om een open netwerk. Dit betekent dat je een volledig vrije keuze hebt aan provider. Met glasvezel heb je altijd stabiel en snel internet op al je mobiele apparaten, waardoor je gewoon kunt genieten van een optimale internetervaring. Zowel downloaden als uploaden verlopen via een hoge snelheid en de snelheid van het glasvezel internet blijft ook hoog wanneer het internet wordt gebruikt op meerdere apparaten tegelijk. Er zijn dus meerdere redenen om te kiezen voor glasvezel internet wanneer dit bij jou in de omgeving tot de mogelijkheden behoort.

Op korte termijn al besparen op je glasvezel internet

Het kost je slechts enkele klikken om erachter te komen welke provider voor jou de meest voordelige optie is als het gaat om glasvezel internet. Geef je voorkeuren aan en wij gaan het glasvezel vergelijken van verschillende providers. Als je aan de hand van de uitkomst wilt overstappen, dan is dit vaak op relatief korte termijn al geregeld en kun je gaan besparen.