Je bekijkt nu Overstappen van Glasvezel aanbieder

Overstappen van Glasvezel aanbieder

  • Berichtcategorie:Tips
  • Leestijd:7 minuten gelezen

Ben je van plan om over te stappen van Glasvezel aanbieder? Meestal wordt het de consument zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om over te stappen naar een nieuw abonnement. Ook overstappen naar een nieuw glasvezel abonnement wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Wanneer netwerkbedrijven woonplaatsen voorzien van een glasvezelnetwerk, worden de meeste woningen direct voorzien van een glasvezelaansluiting en -modem. Zo ben je gelijk voorbereid om de overstap te maken.

Contracttermijn Glasvezel abonnement

Tegenwoordig stelt het overstappen naar een andere provider niet zoveel meer voor. Allereerst bekijk je het huidige lopende contract door om te bekijken wanneer de termijn afloopt. Hierdoor zie je meteen wanneer je kan overstappen en voorkom je dat je dubbel moet betalen. Vervolgens bieden de internetproviders vaak een overstapservice aan. Hierbij geef je de gegevens door van uw huidige contract en uw nieuwe provider regelt de opzegging bij de oude provider en sluit vervolgens het nieuwe contract af.

Installatie Glasvezel pakket

De aanbieder van het pakket stemt het zo af dat de overstaptijd minimaal is en je maximaal van de diensten kunt profiteren. Enkele dagen voordat het nieuwe contract ingaat ontvang je van de nieuwe provider het installatiepakket met uitgebreide handleiding. Hiermee kan je de dienst eenvoudig aansluiten. Mocht dit nou niet lukken, dan leveren de meeste internetproviders (soms tegen vergoeding) een monteur. De oude modem van uw vorige provider heb je niet meer nodig, aangezien er altijd een nieuwe modem wordt meegeleverd door uw nieuwe provider. Vaak is de oude modem in bruikleen en zal geretourneerd moeten worden aan de oude provider.

AanbiederSnelheidVoordelenPrijzen
caiway-glasvezelTot 600 mb/s5,- combikorting met mobiele producten.Postcode check
delta glasvezelTot 1000 mb/sKorting op mobiele producten.Postcode Check
kpn glasvezelTot 1000 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
xs4all-glasvezelTot 500 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
ziggo-glasvezelTot 1000 mb/sGratis sport via Ziggo Sport Totaal. Extra korting in combinatie met Vodafone.Postcode Check