Je bekijkt nu Kosten Glasvezel Aansluiten?

Kosten Glasvezel Aansluiten?

  • Berichtcategorie:Tips
  • Leestijd:7 minuten gelezen

Een groot deel van Nederland beschikt over moderne glasvezelnetwerken en elke maand worden er weer nieuwe woningen aangesloten op glasvezel. Om gebruik te kunnen maken van glasvezeldiensten, moet uw woning beschikken over een aansluiting op het glasvezelnetwerk in uw gemeente. In de meeste gevallen zullen glasvezelbedrijven woningen gratis op glasvezel aansluiten op het moment dat er wordt gewerkt aan de uitrol van het nieuwe netwerk. De aansluiting wordt altijd door een ervaren monteur uitgevoerd en kan niet door uzelf gedaan worden.

Gratis laten aansluiten op glasvezel

Terwijl bedrijven als Reggefiber aan de realisatie van een nieuw glasvezelnetwerk werken, krijgen bewoners de kans om gratis op het netwerk aangesloten te worden. Dit houdt in dat er vanuit de wijkcentrale een glasvezelkabel tot in uw woning geplaatst wordt en dat een monteur bij u langskomt om een gratis glasvezelmodem in uw meterkast te installeren. In de meeste gevallen zullen bedrijven u kosteloos op glasvezel aansluiten ook al neemt u geen speciaal abonnement af. U hoeft alleen maar toestemming te verlenen. Moet het glasvezelbedrijf op een later moment voor u terugkomen om u aan te sluiten op het netwerk, dan worden hier meestal wel kosten voor in rekening gebracht.

Gratis installatiepakket

Bestelt u een nieuw glasvezel abonnement bij een provider, dan kunt u kiezen voor (betaalde) installatie door een monteur of voor een gratis installatiepakket met alle apparatuur en instructies om zelf uw glasvezel abonnement aan te sluiten in uw huis. In het installatiepakket wordt onder meer duidelijk uitgelegd hoe u uw televisie op glasvezel aansluit.

AanbiederSnelheidVoordelenPrijzen
caiway-glasvezelTot 600 mb/s5,- combikorting met mobiele producten.Postcode check
delta glasvezelTot 1000 mb/sKorting op mobiele producten.Postcode Check
kpn glasvezelTot 1000 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
xs4all-glasvezelTot 500 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
ziggo-glasvezelTot 1000 mb/sGratis sport via Ziggo Sport Totaal. Extra korting in combinatie met Vodafone.Postcode Check