Je bekijkt nu Keuzes bij het afsluiten van een Glasvezel abonnement

Keuzes bij het afsluiten van een Glasvezel abonnement

  • Berichtcategorie:Tips
  • Leestijd:7 minuten gelezen

Er zijn talloze internetpakketten waar je uit kunt kiezen, maar waar kies je nu uit? De verschillen zitten veelal in de snelheden en het type verbinding. Ook zijn er extra’s waar je uit kunt kiezen, zoals beveiliging of Wi-Fi hotspots. Hieronder kun je onze vergelijkingstool gebruiken en de verschillende filters gebruiken. Op basis van je wensen en behoeften kun je dan een passend internetpakket uitzoeken. Wil je meer informatie over de verschillende internetpakketten? Scroll dan eerst verder.

In principe heb je standaard keuze uit de volgende internetpakketten:

Welk glasvezel pakket moet je kiezen?

Er zijn verscheidene internetpakketten beschikbaar. Je kunt kiezen voor een alles in 1 pakket, maar je kunt ook kiezen voor alleen internet met televisie of telefonie. Ook is er een pakket beschikbaar met alleen internet. Met deze variant kun je vaak nog wel online televisie kijken. Kijk je niet zo vaak televisie en heb je een smart tv? Dan kun je je televisie aan het internet verbinden, zodat je voordeliger televisie kunt kijken. Kijk je wel veel televisie? Dan kun je het beste kiezen voor een abonnement met televisie. Je kunt dan gemakkelijk een kabel achterin je televisie stoppen voor hoge kwaliteit. Ook hebben de smart televisies van tegenwoordig een handige Wi-Fi-verbinding, waar je gebruik van kunt maken. Tot slot kun je ook nog kiezen voor een variant met telefonie. Bel jij liever met een vaste lijn, in plaats van je smartphone? Dan is het internet- en telefoniepakket iets voor jou!

Internet verbinding kiezen

Je kunt bovendien ook nog kiezen tussen een type verbinding. Zo kun je gebruik maken van DSL, kabel of glasvezel internet. Via DSL en kabel kun je al behoorlijke snelheden bereiken, maar internet via glasvezel is veruit het snelste. Uploaden kan net zo snel als downloaden bij de laatstgenoemde verbinding. Indien je kiest voor DSL of kabel, kan er verlies van snelheid optreden. Dat is nog wel afhankelijk van je provider. Daar heb je niet mee te maken, indien je kiest voor glasvezel internet. De afgelopen jaren is men daarom ook volop overgestapt naar het snelst beschikbare netwerk. Wacht niet langer en stap direct over op glasvezel!

Welke snelheid kiezen bij glasvezel?

Als je je computer alleen gebruikt voor het internet, heb je in principe voldoende aan 20 Mbps. Je kunt hiermee prima mailen of surfen op het internet. Wil je graag veel up- en downloaden? Dan kun je het beste kiezen voor een snellere internetverbinding. Abonnementen vanaf 50 Mbps zijn dan voor jou geschikt. De hogere snelheden zijn ook prettig, indien er meerdere gebruikers zijn. Heb jij een groot gezin, waar veel mensen tegelijk op het internet zitten? Dan is een abonnement vanaf 100 Mbps ook erg geschikt. Dan kun je vooralsnog genieten van hoge snelheden, ook tijdens de spitsuren.

Internet en telefonie via glasvezel

Als je internet en telefonie vergelijken gaat, kun je dat het beste onderbrengen bij dezelfde provider. Je profiteert dan namelijk van extra veel voordelen. Als je de twee losse diensten afneemt bij verschillende aanbieders, betaal je altijd meer. Daarnaast staat alles overzichtelijk op één factuur en er is één aanspreekpunt indien er iets misgaat met de diensten. Je kunt bovendien gemakkelijk je pakket aanpassen. Wil je bijvoorbeeld een snellere internetverbinding? Ook dat is met slechts enkele klikken op de knop geregeld. De snelst beschikbare internetverbinding is glasvezel internet.

Indien je beschikt over een aflopend contract bij je huidige provider, kun je straks genieten van een aantal fijne kortingen en welkomstacties. Daar hoef je gelukkig niet veel voor te doen. Je kunt namelijk geheel gratis internet en telefonie vergelijken via onze vergelijkingstool. Hierbij hoef je alleen maar je postcode en huisnummer in te vullen en je krijgt direct een overzicht met de goedkoopste aanbieders in jouw regio. De prijzen zijn vaak locatieafhankelijk. Zo biedt de ene aanbieder een snellere internetverbinding in een bepaalde regio dan een andere aanbieder. Op basis van je wensen en behoeften kun je dan een nieuw contract afsluiten. Je kunt al een nieuw contract afsluiten door te klikken op de oranje knop. De rest wordt voor je geregeld!

Welke glasvezel aanbieder kiezen?

Gelukkig bestaat er in een Nederland een vrije markt. Je kunt dus zelf kiezen tussen providers. Dat is fijn, want dan kun je ook genieten van goede en oprechte prijzen. De vrije markt zorgt ervoor dat de prijzen zeer verschillen tussen verschillende glasvezelaanbieders. Omdat iedere glasvezelaanbieder graag wilt dat jij bij hen komt, worden er regelmatig leuke acties georganiseerd. Bij het overstappen kun je daarom vaak genieten van welkomstcadeaus of kun je de eerste drie of zes maanden extra voordelig internetten.

Nederland kent ontzettend veel verschillende internetproviders. Maar waarom zou je deze internetproviders vergelijken? De reden is simpel: je kunt tientallen euro’s per jaar besparen door jaarlijks over te stappen. Daarnaast kun je vaak voor hetzelfde geld een veel beter pakket verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld extra’s ontvangen, zoals interactieve televisie. Daar hoef je dan vaak niets voor bij te betalen, omdat je dat krijgt als welkomstcadeau. Als je internetproviders vergelijken gaat, kun je dus genieten van ontzettend veel extra’s en voordeelacties.

Er is een ruim aanbod aan providers in Nederland. De grootste hiervan is Ziggo. Het bedrijf opereert landelijk, met uitzondering van enkele gebieden in Zeeland. Als je wilt kiezen voor ADSL, heb je een veel ruimere keuze. KPN, Telfort, Ziggo, Online, XS4ALL, T-Mobile en Tele2 zijn de bekendere aanbieders. Als je wilt kiezen voor glasvezel, zal je moeten kijken of dat wel beschikbaar is voor jouw regio. Het is helaas nog niet landelijk beschikbaar. Enkele aanbieders van glasvezel internet zijn Caiway, Fiber, KPN, Oxxio, Tele2, Delta, T-Mobile en XS4ALL.

Je kunt alleen kiezen voor internetproviders in jouw regio. Je zult daarom je postcode en huisnummer goed moeten invullen. Op basis van je locatie worden de beste prijzen getoond. De prijzen kunnen namelijk schommelen per internetprovider per regio. Zo haalt de ene internetprovider een hogere snelheid in een bepaalde regio. Dan betaal je vaak ook iets meer in die regio waar het sneller gaat. De prijzen van providers kunnen daardoor ook uiteenlopen per regio. Vul daarom je postcode en huisnummer correct in.