glasvezel internet aanbiedingen vergelijken

Snelheid is tegenwoordig het absolute sleutelingrediënt voor iedereen die werkt via het internet. Waar we vroeger reeds tevreden waren wanneer we gebruik konden maken van de mogelijkheden die het internet ons te bieden had is dat tegenwoordig wel even anders. Nu moet alles immers op de meest snelle manier kunnen gebeuren. Bovendien geldt voor internet tegenwoordig ook dat ze zo stabiel mogelijk moet zijn. De keuze voor internet via glasvezel is mede daarom voor bijzonder veel mensen een zeer voor de hand liggende keuze. Wil jij ook graag ontdekken wat gebruikmaken van een glasvezelaansluiting nu precies zo interessant maakt? Je komt er alles over te weten door middel van de informatie op deze pagina.

AanbiederInternet SnelheidVoordelenPrijzen Glasvezel Internet
caiway-glasvezelTot 600 mb/s5,- combikorting met mobiele producten.Postcode check
delta glasvezelTot 1000 mb/sKorting op mobiele producten.Postcode Check
kpn glasvezelTot 1000 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
xs4all-glasvezelTot 500 mb/sExtra voordeel met KPN Compleet.Postcode Check
ziggo-glasvezelTot 1000 mb/sGratis sport via Ziggo Sport Totaal. Extra korting in combinatie met Vodafone.Postcode Check

Wat zijn de voordelen van internet via glasvezel?

Dat steeds meer mensen kiezen voor internet via glasvezel is iets wat helemaal niet hoeft te verbazen. Wanneer je deze keuze maakt kan je dan ook rekenen op twee zeer interessante voordelen. De voordelen waar je in dat geval aanspraak op kan maken zijn de volgende:

  1. Je bent verzekerd van een ongelofelijk snelle internetverbinding;
  2. De up- en downloadsnelheid liggen beiden even hoog;

Naast bovenstaande voordelen is het zo dat je voor jouw internet via glasvezel ook een keuze kan maken uit verschillende aanbieders. Heel wat providers hebben er ondertussen op de Nederlandse markt dan ook voor gekozen om glasvezelabonnementen te gaan aanbieden. Je dient er wel rekening mee te houden dat niet alle providers op jouw adres glasvezel kunnen leveren. Wanneer je een overzicht wil van de mogelijkheden waar je op jouw adres over beschikt is het dan ook altijd de moeite waard om even een zogenaamde postcode check uit te laten voeren. Op basis hiervan kan je meteen een provider uitkiezen.

Op welke snelheden kan je rekenen?

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van internet via glasvezel is de snelheid. Het spreekt voor zich dat je bij de verschillende aanbieders van internet via glasvezel een keuze kan maken uit meerdere verschillende snelheden. We maken op dit vlak een onderscheid tussen onder meer 50, 100, 200 en 500 Mbps. Verschillende providers bieden zelfs reeds snelheden aan die nog hoger liggen. De maximale snelheid is voor glasvezel ook nog absoluut niet bereikt, in tegendeel. Dit betekent dat we in de toekomst met z’n allen op deze manier alleen maar nog sneller zullen kunnen internetten. Door te kiezen voor internet via glasvezel kan je dus niet alleen tegenwoordig, maar ook in de toekomst rekenen op de meest optimale snelheid.

Verschil met kabel en ADSL internet

Internet via glasvezel kenmerkt zich door meerdere verschillen in vergelijking met internet met kabel en ADSL internet. Het eerste verschil heeft betrekking tot het feit dat glasvezelinternet sneller is. Zoals eerder reeds aangegeven worden er op moment van schrijven reeds pakketten aangeboden met snelheden tot meer dan 500 Mbps. Bovendien is de maximale snelheid zeker nog niet bereikt waardoor het glasvezelinternet naar de toekomst toe alleen maar nog sneller zal worden. Nog een bijkomend voordeel is dat de up- en downloadsnelheid bij dit type van internetverbinding gelijk ligt. Er is dus geen sprake van verschil tussen beide snelheden. Door te kiezen voor internet via glasvezel in plaats van internet met kabel of ADSL internet ben je dan ook in de praktijk altijd verzekerd van niet alleen het snelste, maar tevens ook meest stabiele internet dat er op de markt beschikbaar is.

Korting bij combinatiepakketten

Zou je graag een (extra) besparing willen realiseren op jouw internet via glasvezel? In dat geval kan het interessant zijn om daarvoor te kijken in de richting van combinatiepakketten. Op deze manier sluit je niet zomaar één dienst af, maar wel meerdere diensten in één keer. Dit is overigens niet alleen financieel interessant, daarnaast kan je ook rekenen op een praktisch of administratief voordeel. Zo hoef je bij eventuele problemen slechts met één partij contact op te nemen en zal je ook niet langer verschillende facturen ontvangen. Met een combinatiepakket ontvang je slechts één keer een gedetailleerde factuur voor alle afgesloten diensten.

Aanbieders

Wanneer je graag een abonnement met internet via glasvezel wenst af te sluiten zal je kunnen concluderen dat je daarvoor in Nederland tegenwoordig een beroep kan doen op tal van verschillende partijen. Enkele bekende aanbieders waarbij je terecht kan voor een internet via glasvezel abonnement zijn de volgende:

Buiten bovenstaande zijn er uiteraard nog heel wat meer andere aanbieders die ook een internet via glasvezel abonnement aanbieden. Let wel, zoals eerder reeds aangegeven is het niet zo dat de diensten van alle providers automatisch op jouw adres beschikbaar zijn. Even een postcode check uitvoeren is dan ook in de praktijk altijd een must.