Je bekijkt nu Hoe verhoog ik mijn internetsnelheid?

Hoe verhoog ik mijn internetsnelheid?

  • Berichtcategorie:Tips
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Er zijn verschillende factoren die uw internetsnelheid negatief kunnen beïnvloeden. Hieronder zal stapsgewijs worden aangegeven hoe u dit kunt minimaliseren om maximaal van gebruik te kunnen maken uw internetsnelheid. Het overstappen van een reguliere ADSL verbinding naar een Glasvezelverbinding zorgt voor maximaal voordeel als die situatie in huis ook optimaal is.

Signaalsterkte en afstand tot de modem

Allereerst is het signaal belangrijk. Vooral als u gebruikmaakt van draadloos internet (maar ook bekabeld internet) is de afstand van de modem tot aan de computer van belang. Het is belangrijk dat uw modem zo dicht mogelijk op het aansluitpunt in uw woning zit; des te korter erbij, des te minder signaalverlies er optreedt. Tegenwoordig zijn de modems van zulke hoge kwaliteit, dat er weinig signaalverlies optreedt als de computer op enige afstand van de modem staat. Mocht dit toch het geval zijn, probeer eens de computer dichter bij de modem te zetten. Tevens kan een signaalversterker gebruikt worden om deze afstand te overbruggen.

Tegelijk internetten, gamen en tv kijken

Vervolgens is de mate van het gebruik van uw bandbreedte van belang. Hoe meer gebruikers tegelijk van uw netwerk gebruikmaken, des te lager uw snelheid wordt. Vooral het downloaden van grote bestanden wordt afgeraden op het moment dat u met meerdere gebruikers tegelijk van uw netwerk gebruikmaakt.

Draadloos internet

Een draadloos netwerk is altijd instabieler dan een vast netwerk en kan tevens extra verstoord worden door andere draadloze apparaten in de buurt. Schakelt u deze apparaten eens uit en kijk of de verbinding verbetert.

Draadloze netwerken

Kijk eens hoeveel andere draadloze netwerken er in de omgeving zijn. Als dit er veel zijn kan dit het signaal ook verstoren. U kunt op uw modem een ander kanaal instellen waardoor dit signaal niet meer verstoord wordt door omringende draadloze netwerken. Raadpleeg de handleiding van uw modem om te zien hoe u dit kan veranderen.

Browsersnelheid

Daarnaast kunnen de keuze voor een bepaalde internet browser (Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox), de leeftijd van uw computer en uw netwerkkaart ook uw internetsnelheid beïnvloeden.

Al met al kunnen deze factoren een negatieve invloed hebben op uw internetsnelheid.