Je bekijkt nu Bij nieuwbouw kiest 4 op de 5 voor glasvezel

Bij nieuwbouw kiest 4 op de 5 voor glasvezel

  • Berichtcategorie:Tips
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Nieuwe bewoners van nieuwbouwhuizen blijken in 4 van de 5 gevallen te kiezen voor een triple play pakket (internet, tv en bellen) met glasvezel. Deze resultaten komen voort uit het onderzoek van Reggefiber onder ruim 210 nieuwbouwwoningen.

Dat bij juist nieuwbouwhuizen vaker gekozen wordt voor glasvezel is niet verwonderlijk. Deze huizen zijn vaak als standaard aangesloten op het glasvezelnetwerk. Deze bewoners hebben dus simpelweg altijd de keuze om te kiezen voor glasvezel. In datzelfde onderzoek komt ook naar voren dat veel mensen hun zaken rondom internet, tv en telefonie abonnement tijdig regelen: enkele weken voordat ze verhuizen vragen ze een nieuw abonnement aan of geven de verhuizing door bij hetzelfde adres. Het gaat hierbij om circa de helft van de huishoudens.

Overstap bij verhuizing

Opvallend is dat slechts 1 op de 20 eigenaren van een nieuwbouwwoning deze zaken pas regelen na de verhuizing. Tot slot blijkt het verhuismoment ook het moment met uitstek dat er gekeken gaat worden naar een glasvezel alternatief en naar de kosten van verschillende providers. Een overstap vindt daardoor opvallend vaak plaats rondom deze periode. Een glasvezel aanbieding is goed voor je portemonnee. Het is echter ook belangrijk om op de lange termijn te kijken. Zo is het niet altijd voordelig wanneer een kortingsactie leidt tot een lang abonnement. Je kunt dan in de tussentijd niet even veranderen van abonnement, waardoor de kosten misschien hoger uitvallen dan gedacht.