Energie overstap boete

Opzegboete energie betalen: hoeveel is de boete voor energie?

Heeft u een energiecontact voor bepaalde tijd en zegt u dit contract over voor de einddatum, dan mag uw energieleverancier u een opzegboete energie geven. Het is niet zo vreemd dat u deze boete krijgt als u uw contract te vroeg opzegt, want door het opzeggen van het contract loopt uw energieleverancier simpelweg bepaalde inkomsten mis. Door de opzegboete energie die u kunt krijgen als u overstapt naar een andere energieleverancier, kan het lonen om even te wachten met overstappen. Is de opzegboete namelijk vrij hoog, dan kan uw besparing door het overstappen zomaar wegvallen en dit betekent dat u niets meer heeft aan uw nieuwe, goedkopere energiecontract.

Of het interessant is om over te stappen met een opzegboete, is afhankelijk van de hoogte van de boete die u moet betalen. Bent u benieuwd hoeveel de boete voor energie is? Lees dan meer over de verschillende bedragen van de opzegboete energie op deze pagina.

Hoeveel is de boete voor energie: een resterende looptijd van 1,5 jaar of korter

Heeft u een energiecontract die nog 1,5 jaar of iets korter loopt, dan mag uw energieleverancier u maximaal 50 euro voor stroom en 50 euro voor gas vragen als opzegboete energie. Dit betekent dat u 100 euro