Energie overstap boete

Opzegboete energie betalen: hoeveel is de boete voor energie?

Heeft u een energiecontact voor bepaalde tijd en zegt u dit contract over voor de einddatum, dan mag uw energieleverancier u een opzegboete energie geven. Het is niet zo vreemd dat u deze boete krijgt als u uw contract te vroeg opzegt, want door het opzeggen van het contract loopt uw energieleverancier simpelweg bepaalde inkomsten mis. Door de opzegboete energie die u kunt krijgen als u overstapt naar een andere energieleverancier, kan het lonen om even te wachten met overstappen. Is de opzegboete namelijk vrij hoog, dan kan uw besparing door het overstappen zomaar wegvallen en dit betekent dat u niets meer heeft aan uw nieuwe, goedkopere energiecontract.

Of het interessant is om over te stappen met een opzegboete, is afhankelijk van de hoogte van de boete die u moet betalen. Bent u benieuwd hoeveel de boete voor energie is? Lees dan meer over de verschillende bedragen van de opzegboete energie op deze pagina.

Hoeveel is de boete voor energie: een resterende looptijd van 1,5 jaar of korter

Heeft u een energiecontract die nog 1,5 jaar of iets korter loopt, dan mag uw energieleverancier u maximaal 50 euro voor stroom en 50 euro voor gas vragen als opzegboete energie. Dit betekent dat u 100 euro moet betalen om vroegtijdig over te stappen, waardoor het iets langer duurt voor u echt geld gaat besparen met uw nieuwe energiecontract.

Hoeveel is de boete voor energie: een resterende looptijd van 1,5 tot 2 jaar

Loopt uw contract nog 1,5 tot 2 jaar, dan betaalt u 75 euro voor stroom en 75 euro voor gas aan uw energieleverancier. Dit betekent dat u in totaal 150 euro moet betalen voor uw opzegboete energie, waar u niet onderuit komt bij het vroegtijdig opzeggen van uw contract.

Hoeveel is de boete voor energie: een resterende looptijd van 2 tot 2,5 jaar

Zit de resterende looptijd van uw energiecontract tussen de 2 en 2,5 jaar, dan betaalt u 100 euro voor stroom en 100 euro voor gas aan uw energieleverancier. Uw totale opzegboete energie komt hiermee op een bedrag van 200 euro uit.

Hoeveel is de boete voor energie: een resterende looptijd van meer dan 2,5 jaar

Loopt uw contract nog langer dan 2,5 jaar, dan krijgt u de maximale opzegboete energie voor uw rekening. Deze opzegboete bestaat uit 125 euro voor stroom en 125 euro voor gas, wat betekent dat u in totaal 250 euro moet betalen aan uw energieleverancier om over te stappen.

Energieleveranciers mogen nooit meer vragen dan 250 euro opzegboete, dus bij een hoger bedrag aan boete kunt u altijd weigeren om te betalen. De ACM controleert of energieleveranciers de juiste boetes vragen over het vroegtijdig opzeggen van een energiecontract. Vraagt uw energieleverancier een te hoge boete, dan kunt u dit aan deze instantie melden voor verder onderzoek. Kijk voor info hier

 

energie overstap boete opzegvergoeding

energie vergelijken overstappen